יום שבת, 25 במאי 2019

פשטידת ירקות במחבת (מקמח כוסמת בריא)

כוסמת הינה פחמימה עם אחוז חלבון גבוה שאינה מוגדרת כדגן ואינה מכילה גלוטן. קמח כוסמת יכול להתאים למאפים ומתכונים לרגישים לגלוטן, ולמתכונים בריאים יותר באופן כללי שכן יש לו ערך גליקמי נמוך יחסית מה שהופך אותו למתעכל לאט ומשביע יותר. קמח הכוסמת של מותג Greeny מכיל 100% כוסמת טבעית ללא צבעי מאכל או חומרי טעם וריח. 





הקמח בעל צבע חום עמוק וטעם אגוזי ומתאים למאפים בשילוב שוקולד ופירות למאפים מתוקים אך גם לקרקרים, פשטידות ולחמים. מי שמעדיף טעם נטרלי לחלוטין מומלץ לו לערבב עם עוד סוגי קמחים. 

הינה הצעה למתכון מדהים שקיבלתי וניסיתי בעצמי בסופ"ש.. יצא נפלא! 

הצעה למתכון: פשטידת ירקות במחבת, עם קמח כוסמת
באדיבות: ליטל מאיה דנון, מנחה של סדנאות תזונה

מצרכים:
1 תפוח אדמה בינוני, מגורד וסחוט
1 קישוא בינוני, מגורד וסחוט
1 בצל גדול, מגורד וסחוט
כוס גדולה עם עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר)
2 כפות קמח כוסמת
3 - 4 ביצים 
1 כף שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כף טחינה
1 כוס גבינה מגורדת שאוהבים (בולגרית, עיזים, מוצרלה, תום)
2 כפות שמן אגוזי מלך מזוכך

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים בקערה.
מחממים מחבת וכשהיא חמה, מוסיפים את השמן ואז את תוכן הקערה.
מטגנים למשך 5- 7 דקות על אש בינונית, כשהמחבת מכוסה. בודקים מדי פעם. כשצד אחד מזהיב-משחים – מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים את המחבת. מחזירים את המחבת לאש ומחליקים פנימה את הפשטידה למחבת ומטגנים את הצד השני שעוד לא טוגן.   
ממשיכים לטגן עוד 3 דקות.

מומלץ להגיש עם  עם סלסת עגבניות, מתובלת במלח ובכפית של שמן אגוזי מלך בכבישה קרה.





ועד הפעם הבאה אהובים שיהיה לכם שבוע בריא ונהדר... ממני הילה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה