יום חמישי, 3 באוקטובר 2019

לחם פשתן- סלטים וקרוטונים במיוחד לסוכה


רק לפני כשנה סיימנו לבנות תוספת של מרפסת לדירה שלנו.
המרפסת מבחינתי היתה בגדר חלום שהתגשם אחרי 10 שנות מגורים בדירה הזו.
תמיד חשבתי שהדירה שלנו ממש מושלמת עבורנו,
בניין יחסית חדש רב קומות בשכונה מאוד נוחה וממוקמת היטב.
הדירה בת ארבעה וחצי חדרים גדולה ומרווחת אבל דבר אחד היה
חסר לי במיוחד- ואולי לאור כך שגדלתי בבית פרטי עם גינה מאוד חסר היה לי לצאת החוצה!
הצלחנו אני ושכנתי שירי לשכנע את כל הדיירים להוסיף מרפסת
וכך יצא הפרויקט לדרך והיום יש לנו מרפסת בת 13 מטר יפיפייה!!!
לכבוד חג סוכות בו אני מאוד אוהבת לארח בעקבות המרפסת החדשה
החלטתי לשתף אתכם בשני מתכונים נהדרים שיש בהם שימוש בלחם בריא ומאוד טעים שאני אוהבת,
לחם פשתן של ביכורים. אז קבלו את המתכונים באהבה ואולי זה ייתן גם לכם תחושת אירוח .
חגים שמחים אהובים שלי.
לחם הפשתן מיוצר מזרעי פשתן זהובים מקנדה, שערכיהם
כמזון-על נשמרים בטכנולוגיה ייחודית. הלחם עשיר באומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים,
והוא מכיל כמות נמוכה במיוחד של פחמימות (כ-1 גרם בפרוסה).
הלחם לא מכיל סוכר או ממתיקים מלאכותיים והרכבו תורם לתחושת שובע.
כשר בהשגחת בד"צ העדה החרדית.
מתכון לקרוטונים קראנצ'ים, המתאימים כנשנוש, כתוספת לסלטים, למרקים ועוד
מצרכים:

8 - 10 פרוסות לחם פשתן טרי, חתוכים לקוביות קטנות יחסית
3 - 5 כפות שמן זית איכותי
1/2 - 1 כפית שום גבישי
1/2 - 1 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  • לחמם תנור ל- 120 מעלות.
  • לערבב את כל המצרכים בקערה. לשטח את קוביות לחם הפשתן המתובלות בשכבה אחת, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש צורך, לשטח בשתי תבניות.
  • לאפות כחצי שעה. מדי פעם לבדוק אם הקרוטונים עשויים מספיק. כשהם נוקשים – הם מוכנים. לשים לה
  • להוציא ולצנן. לשמור בכלי סגור הרמטית.




הצעה למתכון: סלט ירקות, גבינה צפתית וקרוטונים מלחם פשתן


מצרכים:

1 חסה עגולה, חתוכה לריבועים בינוניים
1 בצל סגול בינוני-קטן, חתוך לרבעים ואז לרצועות דקות
8 עגבניות שרי אדומות, פרוסות דק
8 עגבניות שרי כתומות, פרוסות דק
2 מלפפונים טריים, עם קליפתם, חצויים, ואז פרוסים לפרוסות דקות
1/2 גבינה צפתית, חתוכה לקוביות קטנות
1 – 2 גבעולים של בצל ירוק, חלק ירוק בלבד, פרוס דק
חופן קרוטונים מלחם פשתן

לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ תפוחי עץ
1/2 – 3/4 כפית מלח אטלנטי גס
1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  • לערבב בקערה את כל הירקות. לערבב היטב את חומרי הרוטב ולצקת על הסלט.
  • לערבב, לטעום ולתקן תיבול. לפזר קרוטונים ולהגיש.

את הלחם פשתן אפשר להשיג ברשתות השיווק ובבתי הטבע ברחבי הארץ,
ודרך אתר החברה ולקבל משלוח הביתה:  https://www.bikurim.co.il/
ועד הפעם הבאה אהובים שלי, חגים שמחים ושנה טובה. ממני הילה ❤




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה