יום חמישי, 6 ביוני 2019

פילה דג עם רוזמרין




החג המקסים שבועות שלפנינו תמיד מביא אתגרים חדשים למארחים ולמארחות. מתכונים חלביים יכולים להיות מסובכים יותר מבשר, עוף ותוספות אליהם אנחנו רגילים בחגים האחרים שלנו. 
אישית בשבועות אני אוהבת מאוד לשלב דגים, יש בהם נופח חגיגי והם כן מתאימים לארוחה חלבית- אפילו מאוד. לאחרונה הכנתי את המתכון המוצא מטה ונהנינו ממנו מאוד. הרוזמרין מוסיף ניחוח נהדר לשולחן החג. 
לא קשה להכין את המתכון והדג יוצא נהדר! המתכון ניתן לי ע"י חברת
"נווה התבלין", המתמחה בייצור

ושיווק תבלינים ותערובות תיבול מיוחדות, כשהתנסיתי בתערובת להכנת דג ברוזמרין.
(ונתתי לו אגב... ***** בהחלט ניקוד גבוה!) להלן המתכון המפורט באדיבות נווה תבלין


פילה דג עם רוזמרין
פילה דג עם רוזמרין

חומרים:
6 נתחים של
פילה דג במשקל 100 גרם כל אחד או 3 במשקל 200 גרם כל אחד
6 כפות מיץ
לימון
3- 4 כפות
שמן זית
1.5 – 2
כפות תערובת "דג עם רוזמרין"
אופן ההכנה:
·        לחמם תנור
ל-200 מעלות בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון)
·        להבריש את
נתחי הדג במיץ הלימון (אין צורך להשרות)
·        לערבב
בקערית את שמן הזית ותערובת "דג עם רוזמרין"
·        להניח
בתבנית תנור נייר אלומיניום ועליו נייר אפייה. להניח את נתחי הדג כשהצד של העור
כלפי מטה. להבריש את הנתחים בתערובת התיבול
·        לצלות
בתנור 10- 13 דקות (תלוי בעובי הנתח)

** אפשר
לצלות במחבת מתאימה (למשל מולטי שף), כ-3 דקות מכל צד (תלוי בעובי הנתח)


ועד הפעם הבאה אהובים, חג שמח ובריא, ממני הילה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה