יום ראשון, 22 בספטמבר 2019

סלט פסטה עם עדשים, קינואה וירקות



הרבה זמן שלא פרסמתי מתכון בבלוג, וממש התחשק לי...
אני תמיד משתפת אתכן, קוראות מהממות שלי, במתכונים קלים להכנה ומשתדלת שיהיו בריאים יותר.
והפעם המתכון תואם לקרטריונים בדיוק, בריא וטעים, קליל ונחמד.. והינה הוא לפניכן .

במתכון השתמשתי בפסטה אחת הטובות והבריאות שיש פסטת כוסמין, למי שלא מכירה כוסמין הוא מלך הקמחים, מתעכל לאט ובעל ערך גליקמי נמוך מה שהופך אותו לבריא ומומלץ יותר מכל קמח אחר. לימות חול וגם כמובן למי שמחפשת גיוון בריא וצבעוני לשולחן החג- הסלט מושלם עבורה.

 סלט של פסטת כוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית, עם עגבניות מיובשות, גזר, חצילים, שמן זית ופטרוזיליה
סלט נהדר, שמתאים להגשה חם, פושר או קר.
חומרים:
1 חבילת "פסטת כוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית" של "תבואות"
10 עגבניות מיובשות, קצוצות גס
4 שיני שום, קצוצות
1 בצל, חתוך לקוביות בינוניות-קטנות
2-3 פרוסות חציל, מטוגנות או אפויות, חתוכות לקוביות בינוניות-קטנות
1 גזר קטן, שבושל עד רכות, חתוך לקוביות בינוניות-קטנות
5 כפות שמן זית
2 כפות רכז עגבניות, רצוי תוצרת איטליה
1 מלח ופלפל שחור
2 – 3 גבעולי פטרוזיליה או כוסברה – עלים בלבד, קצוצים גס



אופן ההכנה:
·       להכין את הפסטה "אל דנטה". לסנן ולשמור 1/2 כוס ממי הבישול. לשטוף את הפסטה במים, לסנן ולערבב עם 1 – 2 כפות שמן זית. להניח בקערה הגשה מתאימה.
·       במחבת, מחממים 2 – 3 כפות שמן זית, ומטגנים בו את קוביות הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את השום הקצוץ. כשהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את רכז העגבניות, העגבניות המיובשות ופלפל שחור. להוסיף את מי הבישול והעגבניות המיובשות (הן מי הבישול והן העגבניות המיובשות תורמים מליחות), ולבשל עוד 3 דקות. לטעום ולהמליח, לפי הצורך.
·       לשפוך את הרוטב שנוצר על האיטריות ולערבב. להוסיף גם את החצילים והגזר, לתקן תיבול. לפזר פטרוזיליה ולהגיש.


 בינתיים שבוע לפני ראש השנה, מאחלת לכן התארגנויות קלות לחג, המון התרגשות, שמחה ואהבה. ממני ❤ הילה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה