יום שני, 6 בינואר 2020

לזניה חמה (ומעולה) ליום קר

שבת האחרונה היתה גשומה מאוד, בשישי הספקנו עוד להגיע לארוחת שבת אצל חמי וחמותי. בשבת.. כבר החלטנו להישאר בחום והפינוק של הספה והפוך. כדי לפנק את הבעל והילדים במשהו טעים ומחמם החלטתי להכין לזניה. מזון מנחם, טעים וחם. הלכתי על מתכון שיש בו מרכיבים בריאים כמו פסטה אורגנית עשויה כוסמין, עדשים וקינואה. הפסטה של תבואות מיובאת מאיטליה והיא כולה אורגנית לחלוטין ונטולת חומרי הדברה וכימיקלים מזיקים. 

המצרכים ללזניה טעימה:

חבילה אחת של פסטה עשויה עפ"י ההוראות- שטופה ומסוננת. 
קופסת עגבניות מרוסקות- 400 גרם
קופסא קטנה של רכז עגבניות
אחד בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
כפית מלח
כפית אורגנו
שלושת רבעי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
2 ביצים
2 גביעי קוטג'
3 כפות שמן זית

לרוטב הבאשמל:

3 כפות קמח
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית שום גבישי
75 גרם חמאה
2 כוסות חלב

ההכנה:

בסיר להניח שמן ולטגן בו את הבצל, עגבניות ותבלינים. לערבב היטב על אש נמוכה תוך בעבוע- 10 דקות. 
לערבב בקערה קוטג' וביצים ולהניח את הרוטב שהכנו יחד בקערה לאחר שהצטנן.
לשמן תבנית ולהניח שכבת אטריות- שכבת רוטב- אטריות- רוטב*3 או 4 פעמים. 
לשפוך מעל הכל את רוטב הבאשמל- להניח בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות חצי שעה ולצנן.

לצורך הכנת רוטב הבאשמל: להמיס בסיר חמאה ולהוסיף את הקמח בהדרגה- לערבב ולהוריד מהאש. להוסיף את החלב והתבלינים ולערבב. להחזיר לאש נמוכה ולערבב היטב עד הסמכה. 

** את המנה מומלץ להכין מראש לצנן, לחתוך ולהגיש! מדובר באחד המתכונים הטעימים והכי מנחמים ליום קר ולחימום הבטן של המשפחה  😋😉 רק תראו איך זה נראה....

ועד הפעם הבאה אהובים חורף חם ובריא. שמרו על עצמכם. ממני במלא ❤ הילה.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה